Predizborni skup OO SDP Tuzla: Imamović podsjetio kako je Tuzla izgledala prije 10 godina!

by admin
| 20:26
1509_sdp
  •  
  •  
  •  
  •  

Kiša i hladno vrijeme nisu pokolebali veliki broj simpatizera Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, da se prije dva dana odazovu na predizborni skup na „Korzu“, kako bi dali podršku kandidatu za načelnika Općine Tuzla Jasminu Imamoviću, te za 34 kandidatkinje i kandidata za Općinsko vijeće Tuzla.

 

Osnovna poruka ovogodišnje kampanje je „Tuzla ide naprijed“. Kako je istaknuto na skupu, nakon ovih izbora i ubjedljive pobjede SDP-a, ona neće samo ići naprijed nego će biti i ostati ispred svih u Bosni i Hercegovini!

Prema riječima kandidata za načelnika Općine Tuzla Jasmina Imamovića i dalje će se podržavati napredak, pametan, održiv i integrirajući razvoj grada. Podsjetio je kako je Tuzla izgledala prije desetak godina te koliko je danas preporođena i ljepša. Poslata je poruka onima koji žele uništiti i privatizirati javna preduzeća da im to nikada neće biti dopušteno jer su javna dobra u vlasništvu svih građana Tuzle.

Nosilac liste SDP BiH Tuzla za Općinsko vijeće Ilija Jurišić, govorio je o bitnosti njegovanja antifašizma i multikulturalnosti te kako to u Tuzli nikada nije bilo narušeno. Ovom prilikom su posebno predstavljeni i branioci Bosne i Hercegovine koji se nalaze na listi za Općinsko vijeće Tuzla a da dolaze iz različitih nacionalnosti.

Ono za šta će se između ostalog zalagati izabrani vijećnici u saradnji sa načelnikom Imamovićem su više poslovnih mogućnosti, više znanja, više sigurnosti, uravnotežen komunalni razvoj, više solidarnosti, više zdravlja i nastavak podrške boračkoj populaciji.

Treba istaći da je lista SDP BiH Tuzla za Općinsko vijeće kao i do sada sastavljena u duhu ideja socijaldemokratije, zajedništva i sinergije mladosti i iskustva.

Ravnopravno su zastupljena oba spola, a ne treba posebno isticati i sve nacionalnosti. Među čak 11 mladih kandidata priliku da govore imali su Srđan Kerošević, Miodrag Tanasilović i Erna Mešić koja je istakla da je bitno da se realizuje Strategija razvoja Tuzle do 2026.godine.

Naglasila je da su načelnik Jasmin Imamović i SDP uspjeli Strategiju razvoja do 2015. realizirati pet godina prije, te će se kao vijećnica zalagati da se i Strategija razvoja Tuzle do 2026. ostvari pet godina prije.

Pored pomenutih na predizbornom skupu na „Korzu“ su govorili i Nada Mladina, Ekrem Šehović i Fehrija Salković.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.