HDZ BiH Tuzla: Obilježili 22. Obljetnicu utemeljenja – Nikad jači!

by admin
| 15:18
1109_hdz
  •  
  •  
  •  
  •  

Svečanom akademijom u prepunoj Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, HDZ BiH Tuzla obilježio je XXII. obljetnicu utemeljenja Stranke u Tuzli te je predstavio svoje kandidate za Općinsko vijeće Tuzle na predstojećim lokalnim izborima u BiH.

 

Na skupu je bilo visoko izaslanstvo HDZ BiH predvođeno predsjednikom Draganom Čovićem te izaslanstvo HDZ Republike Hrvatske predvođeno članom Predsjedništva Pericom Ćosićem.

-U izbornu smo kampanju ušli s velikim optimizmom i sa zacrtanim visokim ciljevima. Osnažit ćemo utjecaj HDZ BiH u Općinskom vijeću i u mjesnim zajednicama, u narednom sazivu imat ćemo tri vijećnika u Vijeću i najmanje sedam predsjednika mjesnih zajednica u Općini – poručio je Ivica Kovačević, nositelj liste HDZ BiH za Općinsko vijeće Tuzle.

Svoj optimizam Kovačević temelji na reakcijama s terena, kada HDZ-u, kako je kazao, uz angažman članova, simpatizera i vjernih birača, prilazi veliki broj Tuzlaka nezadovoljnih politikama drugih, prije svega vladajućih stranaka.

Kandidate s liste HDZ BiH predstavio je kao vrijedne, predane i obiteljske ljude, bez ijedne afere iza sebe, svjesne svoga nacionalnoga identiteta i jednako tako izraženog domoljubnog osjećaja za Bosnu i Hercegovinu sa senzibilitetom za sve različitosti kojima odiše cijela BiH, pa tako i Tuzla.

Kada uđu u Općinsko vijeće Tuzle HDZ-ovi kandidati vodit će odgovornu, a ne populističku politiku te će istinski zastupati interese sviju sugrađana. Djelovat će konstruktivno bez obzira bili dio pozicije ili opozicije. Insistirat će na ravnomjernom ulaganju proračunskih sredstava u sve dijelove općine. Zalagat će se na jačanju i razvijanju mjesne samouprave te na jačanju pravnog statusa mjesnih zajednica.

-Ne mogu i ne smiju postojati građani prvog i drugog reda, ne mogu i ne smiju postojati mjesne zajednice prvog i drugog reda-, poručio je HDZ-ov nositelj liste.

Po sudu HDZ BiH nedopustivo je što je Tuzla, po ocjenama Centra civilnih inicijativa, prema objektivnoj kvaliteti života tek na 9. mjestu od 14 općina i gradova. Ispred su Široki Brijeg, Banja Luka, Novo Sarajevo, Mostar, Zenica, Bihać, Travnik i Bijeljina. Za osudu je i što je Tuzla danas grad bez dnevne ili tjedne novine, grad s uništenim sportom, bez dobrog stadiona, bez multikina, s kazalištem koje prokišnjava kod malo jače kiše, grad kulturnog siromaštva sa sve većim brojem nezaposlenih, grad urbanističkog kaosa i divlje gradnje.

Tuzla je grad koji se zaduži za 7 milijuna KM na uređenje užeg centra grada, dok ljudi izvan tog centra bezmalo umiru od žeđi, žive bez vode i kanalizacije s uništenom infrastrukturom. O nikakvoj infrastrukturi u prigradskim naseljima, moglo bi se dugo nabrajati. Nažalost, izgleda se sve radi i da jedini tuzlanski premijerligaš, Zrinski iz Ljubača, preseli u niži rang. Kuglači iz Ljubača nikako da dobiju godinama obećavanu kuglanu.

-S ovakvim izbornim programom i s ovakvim kandididatima HDZ BiH će i u narednom razdoblju ostati najjača snaga među tuzlanskim Hrvatima te jamac multietničnosti našega grada i cijele Tuzlanske županije-, poručio je Ivica Kovačević, nositelj liste HDZ BiH za Općinsko vijeće Tuzle.

Potporu kandidatima HDZ BiH u Tuzlanskoj županiji dao je i predsjednik dr.Dragan Čović čvrsto stajući iza županijske organizacije Soli te iskazujući spremnost HDZ-a podržati bilo koju opciju u BiH koja će ju prihvatiti kao državu po mjeri hrvatskog naroda, a time i svakoga građanina, europsku Bosnu i Hercegovinu u kojoj su svi apsolutno ravnopravni.

Na obilježavanju 22. obljetnice HDZ BiH u Tuzli i Tuzlanskoj županiji govorili su i nositelji lista HDZ BiH: Dr. Saša Cirger u Živinicama, Marijan Šimić u Gradačcu, Jozo Tunjić u Lukavcu, Vesna Veselčić u Srebreniku i Vinko Pavlović u Čeliću – saopšteno je iz Odjela za informiranje OO HDZ BiH Tuzla.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.