OO SDP Tuzla predstavio kandidate: Tuzla i dalje ide naprijed!

by admin
| 16:08
1009_sdp
  •  
  •  
  •  
  •  

Promotivna konvencija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Tuzla za Lokalne izbore 2012.godine, održana je u nedjelju 9.9.2012. Predstavljen je kandidat za načelnika Općine Tuzla Jasmin Imamović, te 34 kandidata i kandidatkinje za Općinsko vijeće Tuzla.

 

Ovom prilikom je istaknuto da Tuzla i dalje ide naprijed, da se nastavlja sa kontinuitetom razvoja grada, te da  će se i u narednom periodu čuvati javna imovina koja je u vlasništvu svih građana. SDP BiH Tuzla će nastaviti da njeguje ideje antifašizma i zajedničkog života svih građana kao osnovu za napredak. Ohrabruje nas činjenica velikog priliva članova, koja je izražajnija u posljednjih nekoliko mjeseci.

U proteklom periodu naš načelnik Jasmin Imamović je u sinergiji sa Općinskim vijećem Tuzla, gdje je SDP imao većinu, učinio naš grad kvalitetnijim, sadržajnijim i ljepšim za život svih građana. Realizovan je veliki broj obećanih projekata koje je teško nabrojati, ali možemo izdvojiti formiranje nekoliko javnih preduzeća, koji su između ostalog omogućili zapošljavanje desetina sugrađana. Tu je i proširenje kapaciteta na kompleksu „Pannonica“, te po prvi put u našem gradu imamo sadržaje kao što su tobogani na trećoj „Slanoj laguni“. Ne treba zaboraviti uređenje parkova sa savremenim igralištima za djecu, od kojih je najsvježiji primjer onaj tušanjski. Tu su i projekti u toku, natkrivanje „Gradske pijace/tržnice“, uređenje sportskog terena „Telex“, uređenje Centralnog gradskog parka, te konačno rješenje problema na sjevernoj saobraćajnici.

Prisutnima su se obratili predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Tuzla Mirsad Bakalović, predsjednica Foruma žena SDP BiH Tuzla Alma Avdić, predsjednica Foruma mladih SDP BiH Tuzla Azra Gazibegović, nosilac liste za Općinsko vijeće Tuzla Ilija Jurišić, kao i kandidat i aktuelni načelnik Tuzle Jasmin Imamović. Ovim putem želimo pozvati sve građane Tuzle da dođu na naš Promotivni skup 13. septembra u 16:30 sati na platou kod Kino „Centra“ i podrže programske ciljeve Socijaldemokratske partije – navedeno je u saopštenju OO SDP BiH Tuzla.

(TI

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.