„Tuzlanska alternativa“: Sajmom razmjene udžbenika smanjimo troškove roditelja!

by admin
| 18:35
0909_alternativa2
  •  
  •  
  •  
  •  

Početak nove školske godine za većinu roditelja predstavlja dodatni finansijski teret koji se po nekim procjenama kreće oko 300 KM.

 

Cijena nabavke školskih udžbenika i školskog materijala iz godine je u godinu skuplja, a situaciju dodatno otežavaju neusglasice nadležnih obrazovnog sistema oko udžbenika koji će se koristiti u predstojećoj školskoj godini.

U skladu sa navedenim ‘Tuzlanska Alternativa’ ima konretan prijedlog kako pomoći roditeljima i učenicima da se pripreme za nastavu.

S obzirom da je u toku Sajam knjige na otvorenom, predlažemo da odgovorne opštinske službe nakon završetka sajma, ponude i iskoriste organizaciju i infrastrukturu za Sajam razmjene školskih udžbenika, ili na drugi način obezbijede lokaciju i sredstva za isti.

Sigurni smo da bi većina roditelja i učenika Tuzle pozdravila ovakav događaj i iskoristila priliku da na jednom mjestu završi nabavku udžbenika putem razmjene i tako znatno umanji troškove spremanja za početak školske godine –  saopšteno je iz Nezavisne liste „Tuzlanska alternativa“.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.