OO SDP BiH Tuzla: Što obećamo to i uradimo!

by admin
| 12:06
0909sdp
  •  
  •  
  •  
  •  

Socijaldemokratska partija BIH Tuzla ono što je obećala građanima to i realizuje sa svojim vijećnicima u Općinskom vijeću Tuzla i izvršnom vlašću na čelu sa načelnikom Jasminom Imamovićem – navedeno je na početku saopštenja OO SDP BiH Tuzla.

 

Prije tri dana svečano je pušten i dat na upotrebu građanima Mjesne zajednice Tušanj sportsko-rekreativni park za djecu i omladinu. Bilo je zadovoljstvo gledati razdragana lica građana ove Mjesne zajednice koji su se u velikom broju okupili da proslave i obilježe ovaj svečani čin i da se još jednom podsjete na svoju tradicionalnu vezanost za ovaj park.

Izgradnja ovog parka pridodata je broju od dvadeset i sedam do sada izgrađenih parkova i igrališta za djecu i omladinu, te sedam trgova koji krase područje općine Tuzla.

Želimo podsjetiti građane Tuzle da su skoro asvaltirani i osvijetljeni svi putevi u općini Tuzla, a u toku je rješavanje najvećeg saobraćajnog problema u gradu, to jeste rekonstrukcija i izgradnja slijeganjem uništene sjeverne saobraćajnice u Tuzli.

Završetkom izgradnje velikog nadvožnjaka bit će riješen problem klizališta na padini Trnovca i konačno će biti riješen problem trenutno ugrožene ceste prema Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla.

Posljednjih godina regulisani su skoro svi značajni vodotoci u Tuzli i time su spriječene dugogodišnje poplave. Izgrađene su na desetine kilometara kalanizacione mreže.

Socijaldemokratska partija BIH Tuzla obećava da će Strategija razvoja Tuzle do 2026. godine biti u potpunosti realizovana, kao što je Strategija razvoja Tuzle do 2015. godine realizovana prije roka.

(TI/sdptuzla.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.