OO SDP BiH Tuzla: Čestitamo načelniku što je vizionarske odluke OV Tuzla pretvorio u djelo!

by admin
| 15:35
0909sdp

Jučer je u Privrednoj komori Tuzla promovirana studija prof. dr. Kadrije Hodžića pod nazivom ” Općina Tuzla- primjer uspješnog upravljanja lokalnim ekonomskim razvojem” – navodi se na početku saopštenja OO SDBBiH Tuzla.

 

U studiji, između ostalog, stoji da je u Tuzli, za manje od jedne decenije, od stanja zaostajanja, socijalnog raslojavanja i građanskog pesimizma socio-ekonomsko stanje znatno unaprijeđeno.

Danas je materijalna dobrobit stanovništva Tuzle porasla, rast po glavi stanovnika (GDP) je među najvišim u Bosni i Hercegovini. Ekonomska efikasnost prostora Općine je na samom vrhu u Bosni i Hercegovini. Stopa zaposlenosti je među najvećim u Federaciji BiH. Investicije rastu po godišnjim dvocifrenim stopama. Tuzla kao lokalna politička zajednica uživa visok ugled u zemlji i Svijetu.

Socijaldemokratska partija Tuzle čestita načelniku Tuzle i njegovim saradnicima što je vizionarske odluke Općinskog vijeća Tuzla uspješno pretvorio u djelo i doprinijeo da Tuzla bude primjer uspješnog upravljanja lokalnim ekonomskim razvojem.

Iz tog razloga, načelniku Tuzle i njegovim saradnicima dajemo punu podršku u njihovim daljnim aktivnostima na polju budućeg ekonomskog i društvenog razvoja općine Tuzla.

(TI)