OO Naša stranka: Predstavili drugi dio kandidata za naredne izbore!

by admin
| 13:25
1608_nasastranka

Općinska organizacija Naša stranka Tuzla danas je održala konferenciju za medije s ciljem predstavljanja drugog dijela svojih kandidata i izbornog programa građanima Tuzle.

 

Medijima su se obratili potpredsjednica OO NS Tuzla, Dušica Lukrecija Ikić Cook, članovi OO NS Tuzla, Sanel Pandur, Sejdo Mandžo i Hajrudin Avdić, član Nadzornog odbora OO NS Tuzla, Mario Vranješ, i članice stranke Ria Muradbegović i Ivana Savić.

Lista Naše stranke za Općinsko vijeće Tuzla se sastoji od 11 poštenih i vrijednih osoba, četiri žene i sedam muškaraca sa visokim ljudskim i profesionalnim kvalitetima, koji su sposobni boriti se za svoje sugrađane.

Prilikom uvoda, nositeljica liste, Dušica Lukrecija Ikić Cook je navela da kandidati Naše stranke, ulaze u ovu utrku srcem i znanjem, prepoznajući probleme građana i shvatajući da se uskogrudim pobudama ne može postići napredak cijelog grada.

Izborni program Naše stranke u potpunosti usmjeren na nuđenje rješenja za probleme s kojima se građani Tuzle svakodnevno susreću.

„U Tuzli je potrebno podržati njen dalji razvoj u smijeru nadgradnje i korištenja postojećih kapaciteta, razvoja poduzetništva, povoljne klime za investicije, promocije talentiranih i nadarenih učenika i sportista i kreiranje strateškog urbanog razvoja grada.“

Sanel Pandur je naglasio da želi doprinijeti rastu i razvoju Tuzle kao istinskog regionalnog centra, jer samo takvo pozicioniranje Tuzle može stvoriti bolju poduzetničku klimu, privući investitore i omogućiti provedbu razvojnih projekata.

„Koristeći potencijale Tuzle, sarađujući sa okolnim općinama i mjestima, mi moramo stvoriti sinergiju koja će dovesti do smanjenja nezaposlenosti, što je gorući problem naše Općine. Pored toga, potrebno je sistematski i kontinuirano rješavati komunalne probleme, ravnomjerno u svim mjesnim zajednicama.“ Završavajući svoje izlaganje, Sanel Pandur je naglasio: „Općinska vlast mora, za svoj rad, odgovorno i transparentno polagati račune građanima Tuzle.“

„Siguran sam da mogu, na osnovu svog iskustva u umjetničkom radu, doprinijeti da moj grad, Tuzla, u stvarnom smislu bude regionalni, kulturni i umjetnički centar. Da bude grad u kjem će biti i mjesta i sredstava za mlade i nadarene umjetnike, da prekinemo trend odlazaka iz našeg grada“, navodi Mario Vranješ.

„Bitno je naglasiti problem boračke populacije i socijalno ugroženih kategorija. Pored toga što je ova populacija ugrožena lošim materijalnim statusom i nezaposlenoću, ona se suočava i sa nedostatkom socijalnih programa i podrške za stvaranje prilika za samozapošljavanje. S druge strane, potrebno je obratiti pažnju i riješiti probleme korištenja zemljišta koje je ostalo neiskorišteno nakon završetka eksploatacije ruda. Rješavanjem ovih problema će se riješiti mnogobrojni problemi stanovništva koje živi na tim lokacijama, a većinom ga sačinjavaju upravo navedene ugrožene kategorije, jer je to stanovništvo onemogućeno da uživa prava vezana za razvoj vlastitih poslovnih i stambenih kapacieteta“, kazao je Hajrudin Avdić.

Općinska organizacija Naša stranka Tuzla na ovogodišnjim izborima nije ponudila kandidata na mjesto načelnika, jer smatra da gradu sada može pomoći više u zakonodavnoj, nego u izvršnoj vlasti.

Svoju podršku će dati onom kandidatu čiji program i ciljevi budu u skladu sa ciljevima Naše stranke i s kojim će biti u mogućnosti da, kao vijećnici Općinskog vijeća Tuzla, sarađuju kroz dostojanstven odnos, uz obostrano poštivanje, posvećenost i zalaganje – saopšteno je iz ove stranke.

(TI)