OO SBiH Tuzla: Napad na RVI je napad na dostojanstvo i čast cijele boračke populacije

by admin
| 13:45
1509zabih
  •  
  •  
  •  
  •  

Jučerašnji događaji koji su se desili u naselju Miladije u Tuzli i fizički napadi zaštitara „Soko“ na ratne vojne invalide općine Tuzla, a prema našim saznanjima i prijetnje ovoj populaciji vatrenim oružjem su u najmanju ruku skandalozne, te tražimo od svih nadležnih da se provede opsežna istraga i kazne oni koji su zloupotrijebili svoje ovlasti – navedeno je na početku saopštenja Press službe OO S BiH Tuzla.

 

Ovo su naši sugrađani, koji su dali svoje zdravlje i dijelove svoga tijela za slobodu koju danas imamo i prema njima se moramo ponašati u skladu sa svim moralnim, ali i drugim zakonskim načelima.

To što se bore za svoja prava u miru, u potpunosti razumijemo i napominjemo da svi imamo obavezu pomoći ovoj poulaciji, a nikako napadati na iste, jer je boračka populacija u cjelosti jedna od ugroženijih kategorija stanovništva ove naše domovine.

Također tražimo od Općinskog vijeća Tuzla da sazove hitnu, vanrednu sjednicu na kojoj će se konačno riješiti ovo pitanje.

Za one koji ne znaju na poleđini članske kartice svakog ratnog vojnog invalida piše:“Molimo Vas da imaocu ove karte posvetite punu pažnju i pružite svaku pomoć koja je u vašoj mogućnosti. Unaprijed hvala.“

Press služba OO S BiH Tuzla

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.