Stranka za BiH Tuzla predstavila novih osam kandidata za OV Tuzla

by admin
| 13:23
108_szbih
  •  
  •  
  •  
  •  

Racionalnija potrošnja i efikasan program ušteda u Općini Tuzla mogu zadovoljiti sve potrebe mladih ovog grada – istaknuto je između ostalog na današnjoj press konferenciji OO Stranke za BiH Tuzla, koja je nastavila sa predstavljanjem svojih kandidata.

 

Tako su danas predstavljeni dipl. ing. Kenan Mandžić, dipl. Ecc Alija Šehović, dipl. ecc Selma Džambić, apsolvent na Ekonomskom fakultetu Sanela Bosankić, studentica Majda Priganica, dipl. ing. Jusuf Šećerbegović, glumac Emir Zec i novinar Refik Topić.

Zajednički cilj svih do sada predstavljenih kandidata kao i ovih danas proizilazi iz Izborne platforme „Tuzla, centar regije“, koji su sačinili mladi i visokoobrazovani kadrovi Stranke za BiH Tuzla.

Želimo još jednom napomenuti da Stranka za BiH Tuzla, na svojoj listi ima 80 posto mladih, što od kako je izbora nikada niko nije ponudio biračima Tuzle.

Obrazovanje, nauka, kultura i sport su temelji razvoja svakog mladog čovjeka, te u tom pogledu nudimo i konkretna rješenja budućem sazivu OV Tuzla.

Racionalnija potrošnja i efikasan program ušteda u Općini Tuzla mogu zadovoljiti sve potrebe mladih ovog grada.

Iz budžeta Općine Tuzla se na godišnjem nivou izdvaja blizu milion KM za stranačke poslušnike, a ne predstavnike naroda kroz radna tijela, vijeća, komisije i savjete mjesnih zajednica.

Također, općinska administracija velikim dijelom finansira i one institucije koje se također dodatno finansiraju iz budžeta Vlade kantona, pa s razlogom postavljamo pitanje tko je nadležan da finansira iz tog istog budžeta djecu roditelja koja nisu stranački opredijeljena. Odavno je u ovoj zemlji poznata teorija stranačke podobnosti kod zapošljavanja odrađivanja pripravničkog staža i sl.

Naša velika želja je da u ovom gradu budžet Općine Tuzla učinimo pristupačnim svima onima koji imaju zdrave ideje i projekte, bez obzira kojoj stranci pripadali.

Neočekujemo da će nas podržati oni koji kroz stranačka imenovanja godinama „rade“, kao nečiji povjerenici u mjesnim zajednicima ili nazovi komisijama OV Tuzla. Na svu sreću ima ih malo, a odnosi se na one roditelje i mlade ljude koji godinama u ovom gradu čekaju da to neko promijeni.

Zato, s razlogom očekujemo veliku podršku desetina hiljada takvih.

Obrazovanje, kultura i sport se ne smiju više posmatrati kao potrošački, već kao investicijski kod u budžetu Općine Tuzla, jer samo veći stepen obrazovanja automatski smanjuje nepismenost i siromaštvo.

Koristimo ovu priliku da najavimo manifestaciju „Dani kulture u Tuzli“ koja će se u režiji mladih umjetnika Tuzle, a pod pokroviteljstvom Stranke za BiH, održati početkom septembra u saradnji sa umjetničkom galerijom „GM“.

U toku manifestacije, koja će trajati sedam dana bit će upriličeno nekoliko pozorišnih predstava, likovne akademske izložbe, promocije knjiga, te niz zanimljivih okruglih stolova na temu kulture i umjetnosti uz nesebičnu podršku g-dina Gradimira Gojera.

Naravno da želimo napomenuti da za ovu manifestaciju nismo iz budžeta Općine dobili niti jednu marku, ovo je naš poklon gradu koji volimo, koliko su do sada koštale građane Tuzle  održane kulturne manifestacije u organizaciji Općine Tuzla neki drugi put.

Press služba OO SBiH Tuzla

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.