Tuzlanska alternativa: Traže proglašenje stanja prirodne nepogode u TK!

by admin
| 11:18
0909_alternativa2
  •  
  •  
  •  
  •  

Zbog alarmantnog stanja u oblasti poljoprivrede, pruzrokovanog izostankom padavina i jako visokim temperaturama, svjedoci smo da poljoprivrednici trpe ogromne štete koje će direktno odraziti na cijene namirnica u narednom periodu – navodi se na početku saopštenja – Nezavisne liste Tuzlanska alternativa.

 

Ako se nanesena šteta proizvođačima ne izmiri na vrijeme, za očekivati je novo poskupljenje namirnica koje veliki broj građana u trenutnom stanju ekonomske krize sebi ne može priuštiti.

Poljoprivrednici koji su trenutno izloženi na milost i nemilost vremenskih prilika moraju osim toga da strahuju i od realizacije planiranog smanjenja podsticaja za poljoprivredu za 10 miliona, te se trenutno nalaze u katastrofalnoj situaciji koja bi za većinu njih mogla rezultirati u prekidu proizvodnje.

Tim povodom Nezavisna lista Tuzlanska Alternativa, apeluje na Ministarstvo poljoprivrede TK, da proglasi stanje elementarne nepogode, te hitno formira radno tijelo koje bi trebalo izaći na teren i procijeniti nanesenu štetu, kako bi se ublažile posljedice za proizvođače i potrošače na TK.

Nezavisna Lista Tuzlanska Alternativa

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.