Tuzlanski kanton: Nakon obrađenih 12.000 listića – najviše glasova za SDA

by nedim
| 5:24

Prema podacima koje smo dobil iz Izbornog štaba Stranke demokratske akcije u Tuzlanskom kantonu, koji je najažurniji u prikupljanju i prezentaciji podataka obrade izbornih rezultata, nakon obrađenih 120.000 glasačkih listića sa Skupštinu Tuzlanskog kantona i dalje je najbolje pozicionirana SDA.

Prema podacima koje imamo na 12.000 obrađenih glsačkih listića, SDA ima 35 % povjerenja birača, na drugom mjestu je SDP sa 15 %. Obzirom da na ovoj listi HDZ BiH ima značajan procenat glasova, vjerovatno se radi o obrađenim listićima iz birališta u Tuzli, Živinicama i Srebreniku, gdje ova stranka ima najviše podrške biračkog tijela. Dalje slijede SBB i DF, dok je PDA tek na šestom mjestu što govori da nisu obrađeni listići iz općina gdje oni imaju najveću podršku.

Od stranaka koje su imale zastupnike u Skupštini TK-a, na ovom procentu obrađenih glasova loše rezultate su ostavarili BPS i Stranka za BiH.

Prezentaciju rezultata po izvoru i Izbornog štaba SDA ćemo nastaviti i tokom dana, obzirom da se rezultati za Skupštinu TK od CIK-a mogu očekivati tek u narednim danima.

(Tuzlainfo.ba)