Sa skupa DF-GS u Tuzli poručeno: Birajte čestite ljude koji će osloboditi Tuzlanski kanton

by nedim
| 5:27

Na tuzlanskom Sonom trgu sinoć je održan predizborni skup koalicije Demokratska fronta-Građanski savez.

Na početku skupa izrazito emotivnim govorom obratio se Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije, koji je izrazio punu podršku koaliciji “BiH pobjeđuje” i Željku Komšiću, kandidatu za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima.

Okupljenim se obratio i prof. dr. Zlatan Begić, kandidat za državni parlament iz Tuzlanskog kantona. Poručio je “da građani na izborima pronađu čestite ljude koji će osloboditi Tuzlanski kanton”. Upozorio je da izbor pogrešnih ljudi u Predsjedništvo može potpuno blokirati sve državne institucije i samu državu.

Na kraju se obratio Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte.

Na skupu su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti iz ove izborne jedinice, a obratili su se nosioci listi, Mahir Mešalić za Skupštinu Tuzlanskog kantona i Bahrudin Šarić za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, kao i Emir Suljagić, predsjednik Političkog savjeta Građanskog saveza i Semir Drljević – Lovac, predsjednik Prve Mostarske Partije koja je podržala kandidate Demokratske fronte i Željka Komšića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti kampanje koalicije završavaju se sutrašnjom šetnjom mira sa Željkom Komšićem, Čedomirom Jovanovićem i članovima i simpatizerima Demokratske fronte i Građanskog saveza u Sarajevu.

(Tuzlainifo.ba)