KO SDP SDP BiH Tuzla o izbornim rezultatima: Sačuvali smo socijaldemokratiju u Tuzlanskom kantonu

by nedim
| 10:46

Nakon jučer održanih lokalnih izbora u BiH, saopštenjem za javnost se se oglasila Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla. U saopštenju navode:

Poštovane građanke i građani Tuzlanskog kantona, zahvaljujemo vam se na činjenici da ste i u vrijeme teške epidemiološke situacije, preuzeli odgovornost i izašli na Lokalne izbore 2020. godine.

Hvala vam što ste ukazali svoje povjerenje SDP BiH i na taj način potvrdili Kantonalnu organizaciju SDP BiH Tuzla ubjedljivo najjačom kantonalnom organizacijom SDP-a u Bosni i Hercegovini. SDP BiH i dalje je ostao najjača stranka ljevice u Tuzlanskom kantonu.

U uslovima konstantnih i brutalnih napada od strane aktulene kantonalne vlasti i stranaka zelene ljevice na kandidate SDP-a, Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla je ostvarila ubjedljive pobjede u Tuzli, Gračanici i Gradačcu, te zajedno sa drugim političkim strankama doprinijela pobjedi kandidata za načelnike u Čeliću i Kladnju.

I pored izdaje od strane bivših drugova, koji su odlučili da formiraju novi politički subjekt te da zajedno sa SDA napadnu bastion socijaldemokratije, s ponosom možemo reći da ne samo da smo sačuvali socijaldemokratiju u Tuzlanskom kantonu nego smo i doprinijeli rastu SDP BiH u Tuzlanskom kantonu i u cijeloj Bosni i Hercegovini – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)