srijeda, 28 Oktobar 2020 18:39

Predstavljamo kandidate za GV Tuzla: Nedžada Avdić, nezavisna kandidatkinja

2810 nedzadaU okviru ugovorenog predizbornog predstavljamo kandidata za Gradsko vijeće Tuzla, kroz odgovore na tri pitanja predstavljamo Nedžadu Avdić.

Ko je Nedžada Avdić?

Nedžada Avdić je nezavisna samofinansirajuća kandidatkinja za Gradsko vijeće Tuzla. Diplomirana sam pravnica i certificirana medijatorica BiH. Članica sam Ženske lobi grupe HO Horizonti Tuzla. Imam 55 godina i 30 godine radnog staža u privredi, jednu godinu u obrazovanju i četiri godine u Skupštini TK kao zastupnica u mandatnom periodu 2014-2018.godina. Tokom svog mandata u Skupštini TK sam bila jedna od osam najaktivnijih zastupnica. Pored niza poslaničkih pitanja, inicijativa, rasprava po tačkama dnevnog reda i mnoštva amandmana na razne zakone, najponosnija sam na dvije jednoglasno usvojene inicijative. Prva se veže za obezbjeđenje besplatnih injekcija Cleksan za trudnice TK, a druga je pokrenuta 2017.godine i veže se za pružanje stomatoloških usluga osobama sa invaliditetom (prioritetno djeci sa autizmom) koja je prošle godine i zaživjela.

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Cilj moje kandidature je ojačati i povezati glasače i glasačice sa izabranim vijećnicama i vijećnicima kako bismo zajedno dolazili do naših životnih problema i iste zajedničkim snagama rješavali na obostrano zadovoljstvo. Takođe, želim ukazati ženama da trebamo biti dio javnog diskursa i vlasti jer smo mi većinsko biračko tijelo. Malo je žena na mjestima odlučivanja, da je više žena bilo bi manje problema. Svoju ulogu zastupnice sam veoma ozbiljno shvatila kao što ću i ulogu buduće vijećnice. Sve glasačice i glasače smatram kao jednu dobro organizovanu firmu i svojim poslodavcima, a sebe vidim kao njihovu zaposlenicu koja je dužna izvršavati njihovu volju i biti dostupna 24 sata na dan.

Ukoliko bi građani  Vas izabrali kao buduću vijećnicu GV Tuzla, šta konkretno od Vas mogu očekivati?

Ukoliko bi mi bila ukazana čast i povjerenje mojih sugrađanki/a, ja neću ništa obećati što ne mogu uraditi, ali mogu obećati da ću se držati reda, rada i discipline u obavljanju svoje vijećnićke uloge. U okviru ovlasti koje su zakonom propisane Gradskom vijeću Tuzla, ja ću se zalagati za:

- svaka novoizgrađena zgrada ima prostor za odmor, zelenilo i drveće oko zgrade, igralište za djecu i obavezno obezbjeđen nesmetan prilaz zgradi i parking za svako vozilo;

- proširenje i izgradnju etažnih besplatnih parking prostora oko zdravstvenih ustanova (doma zdravlja i kliničkog centra Tuzla);

- vodosnabdjevanje ruralnih područja gradskom vodom;

- izgradnja nadvožnjaka na prometnicama u cilju zaštite djece i starih;

- neke ulice nazvati po istaknutim ženama Tuzle;

- pokrenuti inicijativu da  nezaposlenim ženama odn. domaćicama Grad Tuzla iz svog budžeta jednom godišnje izdvoji  sredstva kao nagradu za njihov neplaćeni kućni rad;

- ženama ruralnog područja omogućiti što više edukacija kroz formalno i neformalno obrazovanje...osvjestiti žene o njihovoj bitnosti, snazi i moći koju posjeduju, a da nisu svjesne svoje snage...

- povezati sistem obrazovanja sa tržištem rada kako bi nam omladina ostala u rodnoj grudi

-ugroženoj populaciji penzionera omogućiti besplatne mjesečne gradske i prigradske karte

-tražiti i istrajati u borbi za prestanak finansiranja političkih partija iz budžeta i ta sredstva usmjeriti za prioritete (nezaposlene, marginalizirane grupe, osobe sa invaliditetom...)

Ukoliko ste kandidat na jednoj od listi za predstojeće lokalne izbore i želite se potencijalnim glasačima predstaviti kroz odgovore na naša pitanja, kontaktirajte nas na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

(Tuzlainfo.ba)

farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu