Emir Bajić, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

by admin2
| 8:55

U okviru ugovorenog političkog oglašavanja predstavljamo kandidate SDA Tuzla za Gradsko vijeće Tuzla.

Kroz odgovore na četiri pitanja danas predstavljamo Emira Bajića.

Ko je Emir Bajić?

Rođen sam 1986. godine. Diplomirani sam pravnik i magistrant pravnih nauka. Već 14 godina sam aktivni član, aktivista i promotor SDA u kojoj sam već prošao mnoge izborne cikluse. Drugi će za mene reći da sam  sposobna i komunikativna osoba, dobro organiziran u radu i životu. Predan sam poslu i rješavanju problema sa kojima se susrećem. Ponosan sam na svoj rad u školskom odboru Zavoda za djecu sa posebnim potrebama gdje sam svojim zalaganjem i inicijativama doprinio dobrom i naprednom razvoju ove škole. Ono što smatram najvrijednijom stvari u svom životu je vjera i moja porodica na koju sam jako ponosan.

Zašto je SDA Vaš politički izbor?

SDA je jedina državotvorna stranka , stranka koja brine za svoje građane i drži temelje ove države koju bi mnogi rado podijelili. Tamo gdje je SDA u vlasti i nosilac političke odgovornosti imamo vrhunske rezultate i zadovoljne građane. Vjerujem da je došlo vrijeme da SDA to uradi i u Tuzli, jer znam da SDA ima provjerene kadrove , istaknute vrhunske stručnjake i ljude koji su spremni preuzeti odgovornost za rješavanje nagomilanih problema. Vjerujem da sam neko ko može pomoći na tom putu.

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Neko sam ko dolazi iz realnog sektora u kojem djelujem već 11 godina. Znam šta su rad , red i disciplina i ozbiljno pristupam svom radu i planiranju . Osam godina sam na rukovodećoj poziciji sa vrhunskim rezultatima. Znam dobro planirati, organizovati i donositi valjane odluke u ključnim trenucima. U domenu onoga čime se planiram baviti, ukoliko uđem u Gradsko vijeće,  siguran sam da ću doprinijeti pozitivnim promjenama i dobrim rezultatima, a za one odluke koje se od mene budu tražile sigurno ću postupiti ispravno i odgovorno. Svakako volim prihvatiti pohvale, ali sam neko ko je spreman prihvatiti kritiku i preuzeti odgovornost za to.

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta konkretno mogu od Vas očekivati.

Moj fokus djelovanja bit će mladi jer dolazim iz te kategorije društva, ali svakako nijedna odluka u Vijeću koja se tiče naših sugrađana, neće proći bez mog učešća u njoj ,da li kroz diskusije, replike ili direktna učešća. Mladi su trenutno posebno ranjiva kategorija, odlaze iz Tuzle u druge države, ali je najžalosnije što odlaze u veće centre poput Sarajeva, Mostara , Banja Luke. Inicirat ću projekte koji će to pokušati zaustaviti. Mladima treba obezbjediti kvalitetno obrazovanje, zatim da kroz vid volonterskog ili pripravničkog staža lakše stižu do stalnog zaposlenja, te kroz povoljne programe i do stambenog zbrinjavanja. Obilazit ću sve mjesne zajednice i biti 24 sata dostupan za sve građane za rješavanje problema u nadležnosti Gradskog vijeća i Grada.

Plan za bolju Tuzlu pored strateških ciljeva i pravaca djelovanja budućnih vijećnika sa liste SDA Tuzla sadrži priloge neostvarenih obećanja aktuelne Gradske uprave, te inicijative i pitanja koje su podnijeli vijećnici SDA u Gradskom vijeću Tuzle od 2016. do 2020. godine.

Dokument je dostupan u elektronskom obliku na ovom LINKU na web stranici www.sdatuzla.ba, a distribuira se u printanom izdanju građanima putem info pulteva u svim mjesnim zajednicama Grada Tuzle.

Ukoliko ste kandidat na jednoj od listi za predstojeće lokalne izbore i želite se potencijalnim glasačima predstaviti kroz odgovore na naša pitanja, kontaktirajte nas na e-mail adresu [email protected].

(Tuzlainfo.ba)