nedjelja, 25 Oktobar 2020 17:55

Armin Mujkanović, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

2510 armin

U okviru ugovorenog političkog oglašavanja predstavljamo kandidate SDA Tuzla za Gradsko vijeće Tuzla.

Kroz odgovore na četiri pitanja danas predstavljamo Armina Mujkanovića.

Ko je  Armin Mujkanović?

Armin Mujkanovic je inžinjer zaštite okoline-zaštite na radu.  Rođen sam 1996. godine u Tuzli.  Završio  sam srednju Medicinsku školu, kao i Tehnološki fakultet u Tuzli. Radno iskustvo sam sticao u nevladnim organizacijama i posjedujem dugogodišnje iskustvo u volontiranju na što sam ponosan. Trenutno obavljam funkcije sekretara Asocijacije mladih GO SDA Tuzla i predsjednika MO SDA Centar.

Zašto je SDA vaš politički izbor?

SDA je najveća državotvorna stranka u Bosni i Hercegovini.  Samo veliki projekti i ideje mogu napravite velike promjene u društvu. Mislim da SDA ima taj kapacitet i da baštini vječne ideje za koje se vrijedi boriti i dati svoj doprinos u njihovim ostvarenjima.

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Moj primarni cilje je da zastupam interese lokalnog stanovništva koje će mi dati povjerenje. Vrijeme je da mladi odlučuju o svojoj sudbini, ispravljaju greške i hrabro traže svoja prava. Jedan budni dovoljan da probudi sve druge koji spavaju. Trudit ću se da animiram mlade ljude da napokon uzmu stvar u svoje ruke.

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta konkretno od Vas mogu očekivati?

Tim ljudi u Gradskom odboru SDA je kreirao Izbornu platformu pod nazivom „Plan za bolju Tuzlu“ koji sadrži prioritete djelovanja u Gradskom vijeću Tuzle, koje će budući vijećnici i realizirati. Svoje djelovanje ću usmjeriti na inicijative koje se odnose na namjensko usmjeravanje sredstava dobijenih od TE Tuzla na ekološki prihvatljivu toplifikaciju grada, zatim za rješavanje brojnih komunalnih problema od kojih bih izdvojio kvalitetnije zbrinjavanje otpadnih voda u slivu rijeke Jale, te bolje uslove za potencijalne investitore u gradsku industrijsku zonu kojima treba obezbijediti besplatne komunalne priključke i druge pogodnosti.

Plan za bolju Tuzlu pored strateških ciljeva i pravaca djelovanja budućnih vijećnika sa liste SDA Tuzla sadrži priloge neostvarenih obećanja aktuelne Gradske uprave, te inicijative i pitanja koje su podnijeli vijećnici SDA u Gradskom vijeću Tuzle od 2016. do 2020. godine.

Dokument je dostupan u elektronskom obliku na ovom LINKU na web stranici www.sdatuzla.ba, a distribuira se u printanom izdanju građanima putem info pulteva u svim mjesnim zajednicama Grada Tuzle.

Ukoliko ste kandidat na jednoj od listi za predstojeće lokalne izbore i želite se potencijalnim glasačima predstaviti kroz odgovore na naša pitanja, kontaktirajte nas na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu