Nusret Muminović, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

by admin2
| 9:40

U okviru ugovorenog političkog oglašavanja predstavljamo kandidate SDA Tuzla za Gradsko vijeće Tuzla.

Kroz odgovore na četiri pitanja danas predstavljamo Nusreta Muminovića .

Ko je Nusret Muminović?

Rođen sam 20. septembra 1973. godine u Zvorniku gdje sam završio osnovnu i srednju školu. Od početka agresije na našu zemlju nastanjen sam u Tuzli gdje sam se priključio Armiji RBiH kojoj ostajem vjeran do završetka rata. Magistar sam saobraćaja, zaposlen u Ministarstvu obrazovanja i nauke TK. Otac sam jednog dječaka.

Zašto je SDA Vaš politički izbor?

U 18. godini života priključio sam se Armiji RBiH vjerujući u opstojnost, snagu i hrabrost ove države. Na istim vrijednostima demokratije i uvažavanja te poštovanja svih ljudi osnovana je i Stranka demokratske akcije čiji sam član od samog osnivanja. Smatram da ideje treba razvijati, unaprijeđivati, ispravljati greške i propuste, ali jedini put opstanka i razvoja ove zemlje nosi SDA.

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Iako Tuzla nije grad u kome sam rođen, najznačajnije trenutke života proveo sam u ovom gradu. Tako i poznajem potrebe i probleme ove zajednice i želim svojim znanjem i iskustvom doprinijeti afirmaciji pozitivnih vrijednosti u Gradu Tuzla. Želim i borit ću se da moji sugrađani i moje dijete imaju kvalitetne uslove za život, obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu živeći u razvijenom i prosperitetnom gradu. 

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta konkretno od Vas mogu očekivati?

Živim na području Mjesne zajednice Slavinovići te prepoznajem neophodnost rješavanja suštinskih potreba građana poput sanacije puteva, ulične rasvjete, itd. Zalagat ću se za lokalni ekonomski razvoj kroz partnerstvo javnog i privatnog sektora, ulaganje sredstava za mlade, izgradnju mjesnih zajednica Grada Tuzle. Smatram važnim omogućiti poštivanje Programa kapitalnih investicija Grada Tuzle – istakao je Nusret Muminović.  

(Tuzlainfo.ba)

Ukoliko ste kandidat na jednoj od listi za predstojeće lokalne izbore i želite se potencijalnim glasačima predstaviti kroz odgovore na naših pet pitanja, kontaktirajte nas na e-mail adresu [email protected].