sda desktop gif 2

ponedjeljak, 21 Septembar 2020 20:58

U susret lokalnim izborima: Jasmin Imamović među rekorderima po grado(načelničkom) stažu

01012020 izbori 2020

Kandidatske liste za lokalne izbore popunjene su. Na izbore će preko 30.000 kandidata, a za poziciju načelnika, odnosno gradonačelnika borit će se preko 400 kandidata. Neka imena odavno poznata javnosti, ali mnogo je i novih imena na listama koji obećavaju promjene - piše O kanal.

Jusuf Pušina, kandidat je SDA za načelnika Općine Stari Grad. Čovjek sa bogatim profesionalnim iskustvom. Pušina je bio je ministar unutrašnjih poslova BiH. Čovjek koji je BiH uključio u INTERPOL. Osim što je bio prvi predsjednik Nogometnog saveza BiH, osigurao je da naš Savez postane članica FIFE i UEFA. Patriota.

– Vjerujem da će mi građani dati svoj glas zato što ono što obećam to ću i ispuniti. Nisam čovjek koji je izgubio vrijeme u svojoj prošlosti. Uvijek sam nastojao da BiH predtsavim na najbolji mogući način. Tako se nadam da ću i Općinu Stari Grad podići ta nivo koji ona zaslužuje – kaže Jusuf Pušina, kandidat za načelnika Općine Stari Grad.

Za Četiri sarajevske općine borit će se kandidati SDA, SBB, zajednički kandidati četvorke, ali i DF i GS. Veliki broj kandidata za skoro sve općine i gradove. Na kandidatskim listama našla su se imena načelnika koji ovu funkciju obnašaju dugi niz godina, a neki čak i 20 godina.

Načelnik koji je najduže u načelničkoj fotelji jeste načelnik općine Teočak – Tajib Muminović, čak 26 godina. Na ovim izborima nema protukandidata. U Gackom se načelnik nije mijenjao već 20 godina. Od 2000. godine načelničku funkciju obnaša Milan Radmilović.

Radmilović je kandidat i na ovim izborima. A samo godinu manje načeleničku poziciju obnaša Vasilije Perić. Naime, Perić je, načelnik je Općine Ugljevik od od marta 2001. godine, a kandidat je i na ovogodišnjim izborima. Isti broj godina na čelu općine Bratunac se nalazi Nedeljko Mlađenović. Kandidat je i na ovim izborima. Jasmin Imamović gradonačelnik je Tuzle već 19 godina, uvjeren je da će tu funkciju obnašati i naredne četiri godine.

– Zahvaljujući višegodišnjoj kontinuiranoj, podršci građana moj tim i ja dobili smo priliku da obezbijedimo kontinuirani razvoj i napredak Tuzle. To je očigledno i mjerljivo. Vjerujem da su građani svjesni preporoda i napretka Tuzle i da će mi svojim glasom omogućiti da zajedno sačuvamo postignuto i zajedno nastavimo razvijati Tuzlu – kaže Jasmin Imamović, kandidat za gradonačelnika Tuzle.

Namjeru da ostane na poziciji gradonačelnika ima i Mićo Mićić, koji je već 15 godina gradonačelnik Bijeljine. Mićić je 2005 godine izabran za načelnika Bijeljine, a 2014. godine za prvog gradonačelnika u historiji Bijeljine. Kandidat je koalicije za bolju budućnost Semberije.

– Inače za ovogodišnje lokalne izbore Centralna izborna komisija BiH je ovjerila je liste za 30.789 kandidata, od kojih 425 za načelnike i gradonačelnike. Od 425 kandidata za načelnike i gradonačelnike 29, odnosno 6,82 posto su žene – tvrdi Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

(TI)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu