Lana Pudar viceprvakinja Evrope u juniorskoj konkurenciji

by Tuzla Info
| 17:24

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je srebrenu medalju u disciplini 100 metara delfin na Evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava u rumunskom Otopeniju.

Nakon dva zlata na Mediteranskim igrama u Oranu, mlada Mostarka je otputovala u Rumuniju bez ikakvog odmora i nastavila sa sjajnim rezultatima.

Dominantnim nastupima Lana je izborila polufinale i finale, a onda je u utrci za medalju u disciplini 100 metara delfin zauzela drugu poziciju.

Pudar je završila na drugom mjestu s vremenom 57.88 i imala je zaostatak od samo tri stotinke za Roos Vanotterdijk iz Belgije koja je osvojila zlato. Na trećem mjestu završila je Švicarka Julia Ullmann s vremenom 59.39.

Bh. predstavnica bila je druga najmlađa učesnica finala, odmah iza Italijanke Anne Porcari koja je mlađa šest mjeseci. Samo Pudar i Porcari rođene su 2006. godine. Mostarka je nastupila u petoj stazi.

Uspjeh Pudar još je veći pošto je ovo treće uzastopno takmičenje bez odmora. Naša talentovana predstavnica nastupila je na Svjetskom seniorskom prvenstvu, a onda i na Mediteranskim igrama neposredno prije Evropskog juniorskog prvenstva.

Evropsko juniorsko prvenstvo je treći u nizu takmičenja za Lanu Pudar tokom ovog ljeta koje je i više nego naporno, ali naša plivačica pokazuje da je neumorna. Uslijedit će Svjetsko juniorsko prvenstvo, a onda i Evropsko seniorsko, piše Klix.