ODRŽAN NASTAVAK 22. REDOVNE SJEDNICE VLADE TUZLANSKOG KANTONA

by admin
| 11:00

Vlada Tuzlanskog kantona danas je održala nastavak 22. redovne sjednice, a koja je podsjećamo prekinuta u četvrtak 21. oktobra 2011. godine.
U nastavku sjednice Vlada Kantona je dala saglasnost na prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o broju studenata za upis u I godinu prvog ciklusa studija na fakultete/Akademiju Univerziteta u Tuzli. Naime, kako je definirano prijedlogom Odluke Senata, visina školarine za vanredne studente, odnosno studente koji studiraju uz rad, koji obnavljaju prvu godinu studija ili upisuju svaku narednu godinu studija na Visokoj medicinskoj školi pri Medicinskom fakultetu u Tuzli visina školarine iznosi 900 KM, a na Visokoj poslovnoj školi pri Ekonomskom fakultetu u Tuzli i Pravnom fakultetu u Tuzli iznosi 750 KM. Za vanredne studente koji prvi puta upisuju prvu godinu studija visina školarine ostaje 1350 KM za Visoku zdravstvenu školu i 900 KM za Visoku poslovnu školu i Pravni fakultet.
Vlada je također danas dala saglasnost na Program raspodjele sredstava za sufinansiranje i ostvarivanje javnog interesa Tuzlanskog kantona u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2011. godinu. Ukupan iznos sredstava raspodjeljen je tako da su nosioci sportskih aktivnosti koji su aplicirali na Javni poziv dobili sredstva u ukupnom iznosu do 1.131.489,00 KM. Za dodjelu jednokratnih stipendija i nagrada vrhunskim, kvalitetnim i perspektivnim sportistima, planirano je 40.000,00 KM, za redovno finansiranje rada Savjeta za sport Tuzlanskog kantona, izdvojeno je 17.740,00 KM, dok je za redovno finansiranje Sportskog zaveza Tuzlanskog kantona izdvojeno 33.900,00 KM. Kada su u pitanju nosioci sportskih aktivnosti, najveće iznose sredstava dobili su JP Sportsko kulturno privredni centar «Mejdan» za pružanje usluga korištenja objekta za trenažni proces 130.000,00 KM, JU Gradski stadion «Tušanj» Tuzla za finansiranje sportskih objekata za realizaciju trenažnog i programa «Vježbanjem do zdravlja» 80.000,00 KM, 39.000,00 KM dobio je Savez sjedeće odbojke i invalidnih lica Tuzlanskog kantona za takmičenje u Premier, I. i II. ligi sjedeće odbojke BiH, dok je Nogometni klub «Zvijezda» Gradačac dobio 44.000,00 KM.
Vlada Tuzlanskog kantona danas je za direktora Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, na period do 60 dana, privremeno imenovala Adema Šehidića.

Odjeljenje za informisanje

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.