Vlada TK-a: Ministar Sead Hasić primio delegaciju švicarskog Univerziteta primjenjenih nauka

by admin
| 14:32
2505_vladatk

Povodom saradnje u okviru projekta “Uticaj različitih konteksta socijalizacije na razvoj maloljetničke delinkvencije u poslijeratnoj BiH – preporuke za prevenciju i intervenciju” i prezentacije preliminarnih rezultata istraživanja ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Sead Hasić upriličio je jučer prijem za predstavnike Univerziteta primjenjenih nauka Sjeverozapadne Švicarske (UASNW) Fakultet za socijalni rad iz Bazela, Prof. Dr. Eva Tov, Dr. Miryam Eser i Lic.phil. Barbara Schürch, a prijemu je kao koordinator BiH istraživačkog tima prisustvovala i prof. dr. Esmina Avdibegović.

Na današnjem sastanku ministar Hasić se zahvalio na podršci i saradnji, te izrazio potrebu da rezultati istraživanja proizvedu mjere koje su praksi primjenjive i koje će doprinijeti prevenciji maloljetničke delinkvencije.

Takođe je izrazio potrebu kontinuiteta u započetom procesu i posebnu potrebu edukativne podrške Centrima za socijalni rad koji su nadležni za rad sa pojedincima i porodicama.

Naime Ministarstvo je 2010. godine potpialo ugovor o saradnji na projektu čiji su nositelji Univerzitet primjenjenih nauka Sjeverozapadne Švicarske (UASNW) Fakultet za socijalni rad iz Bazela, Filozofski, Edukacijsko-rehabilitacijski i Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Vlade Tuzlanskog kantona i NVO Centar za terapiju i rehabilitaciju “Vive žene” Tuzla.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.