Usklađivanje kantonalnih redova vožnje: Prijavljeno 117 linija sa 426 polazaka i 418 povrataka!

by admin
| 14:31
2705_bus

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona završava aktivnosti oko postupka usklađivanja kantonalnih redova vožnje za 2012/2015.

Godinu, koje su pokrenute sa ciljem optimalnog organizovanja linijskog prijevoza putnika na kantonalnim linijama na području TK.

Planirano je da se prvo i drugo čitanje prijedloga kantonalnih redova vožnje održi u dane 28. i 29.06.2012. godine u 11,00 sati ( četvrtak i petak) u “Hotelu Senad od Bosne” u Lukavcu-sala za konferencije.

Na usklađivanju će biti prisutni svi prijevoznici sa područja Tuzlanskog kantona koji su se prijavili na javni poziv za usklađivanje kantonalnih redova vožnje, odnosno 22 prijevoznika. Za usklađivanje je ukupno prijavljeno 117 linija sa 426 polazaka i 418 povrataka iz svih općina na području TK.

Takođe, na usklađivanje su pozvani predstavnici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Mostar, predstavnici kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kao i predstavnici kantonalnih ministarstva za saobraćaj iz Federacije Bosne i Hercegovine.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.