Sarajevo Fight 3: Pobjednik turnira Novak Radulović, nova pobjeda Mesuda Selimovića

by nedim
| 12:13

Novak Radulović iz Srbije pobjednik je manifestacije Sarajevo Fighta 3 koja je u četvrtak održana u hotelu Hills na Ilidži. Bio je to turnir osmorice boraca po K-1 pravilima u kategoriji do 72 kilograma. Borac iz Niša savladao je u finalnom dvoboju Harisa Bibera iz Sarajeva. Takmičar iz BiH krenuo je agresivno već u prvoj rundi i imao je inicijativu. Ipak, dobio je jedan nezgodan udarac te je morao predati borbu.

U mečevima do finala Radulović je savladao dvojicu bh. boraca Slavoljuba Budešu i Čedu Pantića, dok je Biber bio bolji od Selmedina Didića iz Švicarske i Grka Levana Gurilija. Na kraju je pojas Raduloviću uručio supervizor takmičenja Salko Zildžić, a dobio je i novčanu nagradu.

U profesionalmom bokserskom meču Selma Baltić je odlukom sudija savladala Katarinu Višticu.

Održane su i četiri borbe u Superfightu po K-1 pravilima u različitim kategorijama. Makledonac Dimitar Gjeorgjiev je bez problema savladao Željana Ješića iz Hrvatske. Borac iz Tuzle Mesud Selimović je odlukom sudija bio bolji od Vukašina Obradovića iz Srbije. Također, Bahrudin Mahmić iz Zenice je slavio pobjedu nad Milanom Kubinom iz Makedonije. U jednoj od najzanimljivijih borbi Alija Tucak je savladao borca iz Njemačke  – Aleksandra Toka. Pobjednici u Superfightu dobili su pehare.

Organizatori turnira Haris Sipović i Emir Alić mogu biti zadovoljni jer je sala u hotelu Hills bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

(Tuzlainfo.ba)