BH Pošta obnovila vozni park: Investirali 900.000 KM, u CP Tuzla stiže tri vozila i 13 mopeda

by admin
| 21:30
  •  
  •  
  •  
  •  

“JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo investirala je oko 900.000 KM u obnovu voznog parka i time svojim radnicima osigurala još bolje uslove za rad, a građanima brže i kvalitetnije usluge.  Kupovina novih vozila realizirana je u skladu sa rebalansom Plana poslovanja za 2016. godinu, a nabavljeno je 21 vozilo i 38 mopeda.

Svečana podjela novih vozila upravnicima centara pošta i GPC- a održana je jučer na platou GPC- a na Željezničkoj stanici u Sarajevu. Ključeve novih vozila upravnicima je uručio izvršni direktor Sektora za poštanski promet Neziran Đogo. Tom prilikom Đogo je kazao da je nabavka novih vozila realizirana s ciljem da se nivo usluga BH Pošte podigne na još veći nivo.

– Kada jedna kompanija u Bosni i Hercegovini, sa više od 2.000 radnika, čije su plaće i ostale naknade redovne, poslovnu godinu završi sa odličnim rezultatom i pri tome, ne ugrožavajući svoje poslovanje ni po kom osnovu, uspije uštediti i vlastitim novcem obnoviti svoj vozni park, to je u današnje vrijeme izuzetan uspjeh vrijedan pažnje. BH Pošta je uspjela uraditi navedeno i iz tog razloga smo smatrali potrebnim da to javnosti saopćimo – kazao je Đogo.

Naglasio je da je obnova voznog parka izvršena u skladu sa povećanim obimom posla na terenu, što je direktna posljedica uvođenja novih usluga posebno BH PostExpress- brza pošta.

Nedim Matoruga, izvršni direktor Sektora za razvoj i informacione sisteme, kazao je da je BH Pošta prošlu godinu okončala pozitivnim poslovnim rezultatom, da su uvedene nove usluge (brza pošta, E- uputnica, BH PostNet uputnica, Paket uplatnica za registraciju i osiguranje motornih vozila i druge) te da je zabilježeno povećanje broja pismonosnih i novčanih usluga.

-Uspjeli smo značajno obnoviti vozni park tako da se slobodno može reći da BH Pošta i u 2017. godini nastavlja sa jednom pozitivnom poslovnom pričom – rekao je Matoruga.

Nova vozila podijeljena su prema sljedećem rasporedu:

GPC Sarajevo: 1 vozilo WV Caddy,

Generalna direkcija: 1 vozilo WVCrafter,

CP Sarajevo:  2 vozila WV UP i 2 vozila WV Caddy,

CP Tuzla: 2 vozila WV UP i 1 vozilo WV Caddy,

CP Zenica: 2 vozila WV UP  i 1 vozilo WV Caddy,

CP Bihać: 1 vozilo WV UP, 1 vozilo WV Caddy i 1 vozilo WV Crafter,

CP Mostar:  1 vozilo WV UP i 1 vozilo WV Caddy,

CP Travnik: 1 vozilo WV UP,

CP Goražde: 1 vozilo WV UP  i 1 vozilo WV Caddy.

Novi mopedi ranije su uručeni prema sljedećem rasporedu: CP Sarajevo 8 mopeda, CP Tuzla 13, CP Zenica 6, CP Bihać 5, CP Mostar  2, a CP Travnik 4 mopeda.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.