Robert de Niro stigao u Sarajevo: Večeras počinje 22. SFF

by admin
| 11:57

Robert De Niro, najveća zvijezda ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala došao je u glavni grad BiH, kako bi primio specijalnu nagradu Počasno Srce Sarajeva za životno djelo.

De Niro je pod pratnjom napustio Međunarodni aerodrom te se uputio ka centru grada, a večeras će otvoriti festival.

Paralelnim projekcijama filma “Taksist“ u Narodnom pozorištu Sarajevo i Ljetnom kinu, večeras će biti otvoren 22. Sarajevo Film Festival.

Riječ je o je o kultnom ostvarenju Martina Scorsesea “koji je u čast 40. godišnjice prikazivanja upravo restauriran”.

Film će sarajevskoj publici predstaviti poznati glumac, reditelj i producent Robert De Niro.

De Niro koji je prvi dobitnik nagrade Počasno Srce Sarajeva za životno djelo za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, ovo priznanje primit će večeras u Ljetnom kinu.

Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu bit će prikazana ukupno 222 filma iz 61 zemlje. Podijeljeni su u 18 različitih programa, prikazivat će se na sedam lokacija.

Festival će biti otvoren paralelnim projekcijama u 21 sat u Narodnom pozorištu i u Ljetnom kinu, filma TAXI DRIVER, kultnog filmskog ostvarenja Martina Scorsesea, koji je restauriran povodom 40. godišnjice prikazivanja. Otvaranje Festivala biće popraćeno i nizom događaja na festivalskim lokacijama ranije danas. Već tradicionalno, na Festivalskom Trgu u 18.30 sati na dan otvaranja biće upriličen svečani prijem za goste i partnere 22. Sarajevo Film Festivala.

Ceremonija Crvenog tepiha ispred Narodnog pozorišta Sarajevo na kojem će se pojaviti Robert De Niro počinje u 20.00 sati, nakon čega će uslijediti Svečana ceremonija otvaranja Festivala. Ove godine, čast da vodi ceremoniju otvaranja ima mlada bh. glumca Alena Džebo.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.