Saopštenje: Šta vanredno stanje znači za bh. turiste koji odlaze u Tursku?

by admin
| 17:44

Ured za kulturu i turizam u Bosni i Hercegovini prenosi obavijest Ministarstva za kulturu i turizam Republike Turske da je uvođenje vanrednog stanja u Turskoj od 21. jula/srpnja 2016,  u trajanju od tri mjeseca paket mjera koji se implementira u okviru Ustavnog zakona za povećanje preventivnih mjera sigurnosti, kako bi država bila u mogućnosti da se bori protiv ugrožavanja prava i sloboda građana.

“Spomenuti paket mjera ne uključuje pitanje ograničavanja temeljnih prava i sloboda. Mjere koje će se primjenjivati neće na bilo koji način ograničavati svakodnevne živote građana Turske, putovanja i odmore posjetilaca u našoj zemlji,  niti predstavljati prepreku kretnjama međunarodnog turizma i avionskog saobraćaja.

Naglašavamo da nije riječ o mjerama koje će dovoditi u nepovoljnu situaciju goste svih naših destinacija koji svoje odmore provode bezbjedno i u miru”, navodi se u obavijesti koju je potpisao Ahmet Temurci, zamjenik generalnog direktora Generalne direkcije za promociju Mınistarstva za kulturu i turizam Republike Turske.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.