Basel: Lažna dojava o bombi u avionu iz Tuzle, putnici zadržani nekoliko sati

by admin
| 19:30

Putnici aviona kompanije Wizz Air koji je letio iz Tuzle u švicarski Basel doživjeli su strah i neprijatnost nakon slijetanja na aerodrom EuroAirport zbog lažne dojave o bombi.

Zadržavanje je trajalo nekoliko sati nakon čega je utvrđeno kako je riječ o lažnoj dojavi. Incident je potvrdila i kompanija Wizz Air čije saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Wizz Air potvrđuje da su lokalne vlasti, nakon što je avion na letu W6 4293 iz Tuzle za Basel-Mulhouse-Freiburg sleteo sasvim uobičajeno i svi putnici i posada se iskrcali normalno, obavile pretragu nakon primljene anonimne dojave da je ugrožena bezbjednost. Istraga je pokazala da ne postoje nikakve prijetnje po bezbjednost i avion je vraćen u saobraćaj. Zbog ovog događaja let W6 4294 sa aerodroma Basel-Mulhouse-Freiburg do Tuzle je kasnio tri sata”, stoji u saopćenju Wizz Aira koji je putnicima uputio izvinjenje zbog neprijatnosti u ovoj situaciji istakavši kako su na prvom mjestu bezbednost putnika i posade.

Prema riječima svjedoka, kako piše klix.ba, odmah nakon slijetanja aviona u 13:25 sati, pilotu je naređeno da letjelicu pomjeri na kraj piste nakon čega je uslijedila pretraga.

Putnicima je objašnjeno da je uzrok svemu dojava o eksplozivnoj napravi, a putnički avion je pregledala specijalna jedinica žandarmerije te posebno trenirani psi.

Čitatelj portala Klix.ba je uspio načiniti i nekoliko fotografija nemilog događaja.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.