Marš mira 2016: Helikopter OS BiH dva učesnika evakuisao do bolnica u Tuzli i Sarajevu

by admin
| 8:13
Helikopter OS BiH za hitnu medicinsku evakuaciju (MEDEVAC), koji je od 8. jula aktivno angažovan u podršci “Maršu mira 2016” i obilježavanju 21. godišnjice genocida u Srebrenici, jučer je imao dvije hitne medicinske intervencije te je u dva navrata evakuisao dva učesnika Marša mira, saopćeno je iz OS BiH, prenosi novinska agencija Patria.

Jedan učesnik je u jutarnjim satima evakuisan sa područja Kamenice i prebačen u UKC Tuzla, dok je drugi učesnik evakuisan u poslijepodnevnim satima sa područja Konjevića polja u UKC Sarajevo.

Kako je naveo kapetan posade UH1H pilot kapetan Mevludin Agić Oružane snage BiH su svoju zadaću pravovremeno i uspješno izvršile, a helikopter UH1H se vratio u Konjević Polje gdje je i dalje na raspolaganju ukoliko se ukaže potreba za hitnim prijevozom povrijeđenih i iznemoglih učesnika Marša mira, kao i drugih ugroženih pacijenata u kliničke centre Tuzla i Sarajevo.

OS BiH će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje pomoći građanima i civilnim organima vlasti u BiH po zahtjevima i u izvanrednim situacijama, te time dati svoj puni doprinos u izvršavanju zakonom propisane misije, stoji u saopćenju.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.