Ramazan u manjem bh. entitetu: U Konjević Polju zajedno iftarilo 4.000 postača

by admin
| 19:55

Više od 4.000 postača prisustvovalo je velikom iftaru u Konjević Polju kod Bratunca, što je jedan od najvećih zajedničkih iftara u Bosni i Hercegovini.

Iftar u Konjević Polju organizovalo je Udruženje Srednje Podrinje, na čijem je čelu poznati bh. kardiolog Elmir dr. Jahić, kao i biznismen Azmir Husić predsjednik fudbalskog kluba Sloboda.

-Iza mene su ova brda na koja sam krenuo sa osam hiljada mojih komšija, rođaka, sugrađana. Na sreću jedan sam od onih koji ovdje ima priliku da priča. Jedino što mogu reći, ovo smo napravili zbog vas, jer vi ste istinski branioci BiH. Pokrenuo sam ovu akciju i organizaciju i trudit ću se da i vi živite pravim životom – poručio je Husić.

-Oni koji mogu da pomognu, prije svega procesu povratka i svim probosanskim procesima, su dužni da podrže ovaj projekat. Najbolje vrijeme da krenemo sa ovim aktivnostima je mjesec ramazan, koji je i mjesec druženja i mjesec jedinstva. Večerašnji iftar je najbolje mjesto i najbolja poruka. To je poruka jedinstva i snage Podrinjaca – kazao je Jahić.

Prisutnim vjernicima uz Jahića i Husića obratio se i muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović, potpredsjednik RS, Ramiz Salkić, kao i federalni ministar za izbjegla i raseljena lica Edin Ramić.

U ime Udruženja Srednje Podrinje dobrodošlicu Podrinjcima poželio je i Ismet Kalić. Organizaciju iftara pomogao je veliki broj Podrinjaca koji se uspješno bave bizisom u BiH ali i u SAD.

(Tuzlainfo.ba)