MT3: Tuzla pobjednik u predstavljanju gradova na kampu Mirze Teletovića

by admin
| 11:48

Drugi dan kampa MT3 Campa, koji se u organizaciji Mirze Teletovića održava na Jahorini, protekao je u zabavnim sadržajima.

Mladi košarkaši i košarkašice su imali priliku da u kratkim prezentacijama predstave svoje gradove, a pobjedu je odnijela Tuzla, čiji mališani su sa najviše emocija govorili o gradu iz kojeg dolaze – piše Oslobođenje.

– Nije što sam ja igrao u Tuzli, ali najljepše su pričali o svom gradu, rekao je Teletović, koji je uz pomoć aplauza ostalih dječaka i djevojčica izabrao najbolje.

Naida Šuškulić mlada je košarkašica Jedinstva iz Tuzle, koja je oduševljena činjenicom da je imala priliku upoznati našeg najboljeg košarkaša, a onda i učiti direktno od njega.
– Ovaj kamp predstavlja, prije svega jedno veliko zadovoljstvo za sve nas, jer nemamo često priliku da nas treniraju slavni igrači i najbolji treneri.

Slično razmišlja i Semir Karić, koji je na MT3 Camp stigao iz sarajevskog Sparsa.

– Kamp mi se u potpunosti dopada, pogotov jer je Mirza jedan od mojih idola. Sve je super, tereni su sjajni, a najvažnije za sve nas jeste to iskustvo koje stičemo u radu sa najboljim trenerima.

U MT3 Campu nalaze se i dva kluba iz Bijeljine – Budućnost i Fenix, čiji je član i Manojlo Goronjić.

– Kamp predstavlja sve najbolje za nas mlade igrače. Velika je stvar za nas što je Mirza iz NBA došao da podijeli svoja iskustva sa nama i pomogne nam da postanemo ono što želimo i budemo još bolji.

Sa talentovanim dječacima i djevojčicama iz devet bh. gradova rade sjajni treneri poput Asima Paščanovića, Ivana Opačka, Sabahudina Bašovića, Maidina Galešića i ostalih.

– Djeca su oduševljenja činjenicom što je Mirza svo vrijeme sa njima. On predstavlja ono što oni žele da budu, a uz to je jako pristupačan i čvrsto na zemlji, pa je djeci lakše da komuniciraju s njim, smatra Opačak, koji vjeruje da dječaci i djevojčice mogu mnogo toga naučiti od Teletovića, ali i ostalih trenera.

– Mnogi od njih su jako talentovani, a mene su posebno oduševile djevojčice, koje jako brzo upijaju pokazano. Nadam se da će u budućnosti biti još više sličnih dešavanja, jer ova djeca zaslužuju da im se posveti pažnja, riječi su nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca BiH.

Asim Paščanović – Pars zahvalio se Teletoviću, organizacionom timu, te sponzorima, kao i svima koji su učestvovali u organizaciji kampa, jer…

– Ovo je lijep primjer gdje se može pozitivno uticati na mlade ljude, kroz košarku i edukaciju. Teletović je okupio sjajan tim i trudimo se da djeci prenesemo naše znanje. Ambicija i volja dječaka i djevojčica za učenjem je nevjerovatna i sva djeca koja su stigla na MT3 Camp su me oduševila, pogotovo jer su jako ozbiljno shvatila ono što im pokazujemo i demonstriramo. Maksimalno učestvuju u cijelom radu, istakao je Pars.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.