Kiša pa vrućine: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

by admin
| 8:24

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne u zapadnim područjima Bosne lokalno je moguć kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

U četvrtak nestabilno vrijeme. Od sredine dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 12 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27°C.

U petak jače naoblačenje sa zapada u Bosni i Hercegovini će usloviti jaču kišu, pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini umjereno od pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u Bosni sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

(TI)