Pokrenuta akcija: Stiže pomoć porodici učenice koje je zbog gladi gubila svijest

by admin
| 8:25

Saznavši za tužnu priču djevojčice iz Gračanice,  koja je zbog gladi nekoliko puta gubila svijest u školi koju pohađa, organizacija MFS-EMMAUS je odmah  reagovala , te  proteklog vikenda uručila pomoć za porodicu Durmić.

Sugrađani djevojčice kojoj je pomoć potrebna pokrenuli su akciju za prikupljanje pomoći ovoj porodici koja živi u neljudskim uslovima, na rubu egzistencije, a akciji se odazivaju brojni građani.

Porodica Durmić nema skoro nikakvih primanja, često nemaju šta da jedu, a pažnju humanih ljudi su privukli nakon što je se u medijima pojavila priča o njihovoj djevojčici, koja završava 9. razred, a pred svojim školskim grugovima je tri puta gubila svijest na nastavi, čemu je najvjerovatnije uzrok iscrpljenost  i glad.

– Jako je tužno znati da su se sve njene drugarice iz škole spremale za malu maturu, a njena jedina želja je bila bar jedan topao obrok za njenu porodicu. Ovom prilikom posjetili smo i pomogli još jednu socijalno ugroženu porodicu iz Gračanice, koja je zatražila našu pomoć. Radi se o devetočlanoj porodici Talić, koja je više puta bila žtrva poplava. Kao podstanari preživljavaju dan za danom u jako teškim uslovima, a korisnici su i javne kuhinje – rekli su nam u MFS-EMMAUS Doboj Istok.

(Tuzlainfo.ba)