Objavljen oglas: Oružane snage BiH primaju 350 profesionalnih vojnika

by admin
| 4:19

Ministarstvo obrane BiH jučer je objavilo Javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu pri Oružanim snagama BiH. Radi se o XVIII klasi, a planiran je prijem 350 mladih vojnika.

 

Proces odabira će se izvršiti na objektivan i transparentan način, na osnovu potencijala i uspjeha koji kandidati koji pokažu na testiranjima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Prema dosadašnjim iskustvima, pokazalo se da su mladi vojnici Oružanih snaga BiH među najsposobnijim i najbolje obučenim u regiji, te se i od ove klase budućih vojnika očekuje da budu sposobni da se iznesu s brojnim izazovima i da svoje vještine iskoriste u zaštiti i podršci svim narodima i građanima u BiH, navodi se u saopćenju.

Istovremeno, služba u Oružanim snagama BiH, donosi i mogućnosti napredovanja, na osnovu vlastitih zasluga i rezultata koji se ostvare u toku službe.

Ministarstvo obrane BiH poziva zainteresirane kandidate, koji ispunjavaju opće i posebne uslove oglasa, da se prijave na Javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, objavljen na službenoj internet stranici Ministarstva obrane BiH.

Javni oglas i ostalu neophodnu dokumentaciju za prijavu možete pronaći OVDJE.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.