Meteo prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje narednog vikenda?

by admin
| 5:47

U naredna tri dana u Bosni i Hercegovini nas očekuje pretežno oblaćno vrijeme praćeno kišom.

PROGNOZA VREMENA ZA 30.04.2016 (Subota)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne pljuskovi se očekuje ponegdje u centralnim djelovima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18, na jugu zemlje od 18 do 22 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 1.05.2016 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom. Padavine se očekuju najprije zapadnim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuje u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 16, na jugu do 18 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 2.05.2016 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13, na jugu zemlje do 16 stupnjeva.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.