UIO RC Tuzla: Oduzeto 14 tona krijumčarenog duhana namijenjenog “crnom tržištu”

by admin
| 13:32

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Regionalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli 14.000 kg rezanog duhana u mjestu Obudovac koji je bio namijenjen prodaji na “crnom tržištu” u Bosni i Hercegovini.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra UIO u Tuzli, u saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijske stanice Šamac, izvršili su pretres teretnog motornog vozila u mjestu Obudovac. 

Prilikom pregleda teretnog vozila pronađeno je 14.000 kilograma duhana pripremljenog za pušenje. Predmetna roba bila je namijenjena “crnom tržištu” u BiH i trebala je biti transportovana iz Obudovca u Grude u Hercegovini. 

Roba je privremeno oduzeta od fizičkog lica koje je upravljalo teretnim vozilom. Također, u ovom trenutku službenici UIO vrše pretres jednog objekta u mjestu Obudovac. Po okončanju aktivnosti na terenu službenici UIO pripremit će Izvještaj o postojanju osnova sumnje da su počinjena krivična djela iz oblasti indirektnih poreza i dostaviti Tužilaštvu BiH na dalje procesuiranje – saopšteno je.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.