Naša stranka kritikuje JP Rad: Iz istog sistema se Tuzlaci griju, a Lukavčani smrzavaju?

by admin
| 13:44

Građani i građanke općine Lukavac koji su spojeni na sistem daljinskog grijanja već nekoliko dana se smrzavaju zbog, kako tvrde u JP “RAD” Lukavac, “ispunjenja svih uslova za kraj grijne sezone”. Tim povodom je reagirala Naša stranka Lukavac.

“Da to što tvrde iz JP Rad nije tačno, upućuje ponašanje javnog preduzeća za isporuku toplinske energije u Tuzli koje posluje pod istim uslovima za priključenje na sistem daljinskog grijanja gdje je građanima omogućeno preduženje grijne sezone”, kazao je Dino Osmanović, član Odbora NS-a u Lukavcu.

“Direktor Nehrudin Osmić preko svojih glasnogovornika izjavljuje da su svi uslovi ispunjeni, što nas navodi na zaključak da rukovodstvo ‘Rada’ ili ne poznaje opšte uslove za priključenje i isporuku toplinske energije ili ih namjerno krši. Naime, izuzetno, grijna sezona može trajati do 30. aprila ako se mjerenjem ustanovi da temperatura zraka u pomenutom period mjerenjem tri uzastopna dana u 21 sat iznosi 12°C”, pojasnio je Osmanović

Iz ovoga se, dodaje Osmanović, može utvrditi da JP RAD Lukavac nepoznavanjem ili namjernim kršenjem pravila (ne)svjesno ugrožava zdravlje građana koji žive u više od 2.600 stambenih jedinica, uposlenike na 22.000 m² prostora u javnim ustanovama i 13.500 m² u objektima privrednih subjekata, posebno najmlađih u obdaništu, te srednjim i osnovnoj školi, a sve zbog nekoliko zapisnika.

“Očekujemo od općinskih vlasti i vijećnika u OV Lukavac koji će u četvrtak održati sjednicu u hladnoj sali PU Lukavac da pokrenu pitanje odgovornosti zbog ‘bahatog’ ponašanja rukovodstva JP RAD Lukavac koje pozivamo da još jednom razmisli o posljedicama koje može prouzrokovati njihova nesmotrena odluka“, kazao je.

„Nadamo se da ovo ne znači kažnjavanje većine građana Lukavca koji redovno izmiruju svoje obaveze za uslugu grijanja, radi nekolicine nesavjesnih sugrađana, prije svega boljeg imovnog stanja, koji  svoje obaveze ne izvršavaju redovno, a JP RAD Lukavac im iz nekog razloga godinama ‘progleda kroz prste’ i njihovo ponašanje redovno ‘kažnjava’ isključivo opomenama”, zaključuje Osmanović.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.