Dolazi novo zahlađenje i padavine: Za vikend obilna kiša, početkom sedmice i snijeg

by admin
| 5:23

Ako je suditi po podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u sljedećih nekoliko dana očekuje nas zahlađenje i snijeg na planinama.

Posljednjeg dana radne sedmice očekuje se prolazno naoblačenje sa juga prema sjeveru države uz najnižu temperaturu između 1 i 6 stepeni dok će se na jugu temperatura kretati oko 12 stepeni. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka od 18 i 24 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Jutro će obilježiti slabi pljuskovi na jugu dok će se do kraja dana proširiti i na ostatak države. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura kretat će se između 16 i 22 stepena.

Nedjelju će ispratiti obilna kiša, a očekuje se između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. Poslije podne padom temperature zraka na planinama se očekuje snijeg čija granica padanja može da se spusti i do 800 metara nadmorske visine, tvrde iz FHMZ.

Najniža jutarnja temperatura kretat će se između 5 i 10, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni.

Prvi dan naredne sedmice bit će identičan sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Snijeg ili susnježica se očekuju iznad 800 metara nadmorske visine, a očekuje se između 15 i 40 litara padavina po kvadratnom metru.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, na jugu do 14 stepeni.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.