Obilježavanje 24. godišnjice formiranja Armije RBiH: Centralna svečanost 15. aprila u Gradačcu

by admin
| 5:17

Planirani program obilježavanja 24. godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine bila je tema jučer održanog sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra za boračka pitanja Fahrudina Skopljaka sa Nijazom Hodžićem, Emirom Kičićem i Isadom Smajlovićem predstavnicima Saveza demobilisanih boraca TK, nosiocima aktivnosti za obilježavanje godišnjice.

Ovogodišnja centralna svečanost bit će upriličena u petak 15. aprila u Gradačcu, ali su aktivnosti tim povodom već započete i trajat će ovih dana u kontinuitetu. U okviru cjelokupnog programa obilježavanja planiran je obilazak i posjeta socijalno ugroženim i bolesnim demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica u Gradačcu i na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, organiziranjem akcije dobrovoljnog davanja krvi demobilisanih boraca na području Tuzlanskog kantona, te održavanjem okruglog stola na temu „Uloga i značaj Armije RBiH u odbrani Bosne i Hercegovine“.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi je novitet u obilježavanju, i kako predsjednik Saveza Nijaz Hodžić ističe „borci su u ratu za ovu zemlju lili svoju krv u ratu, a danas je prilika da jednim humanim gestom, dobrovoljnim davanjem krvi, ponovno pomognemo onima kojima je to najpotrebnije“.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.