Površinski kop nadomak škole: RMU Banovići finansira izmještanje OŠ „Banovići Selo“

by admin
| 7:15

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta mr.sc. Zlatan Muratović, u prisustvu svojih saradnika, posjetio je Osnovnu školu „Banovići Selo“ Banovići u kojoj je održan sastanak sa predstavnicima škole, Općinskim načelnikom Midhatom Husićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Banovići Nerminom Delagićem.

 

Svrha posjete i tema sastanka je bila vezano za izmještanje Osnovne škole „Banovići Selo“ Banovići sa sadašnje lokacije na novu lokaciju, a čiju će izgradnju finansirati Rudnik mrkog uglja Banovići. Budući da se, radovima na površinskom kopu Turija, Rudnik mrkog uglja Banovići primakao ovoj školi postoji potreba izmještanja iste sa trenutne lokacije.

 

Na sastanku je dogovoreno da će se u narednom periodu pokrenuti odgovarajući postupci prema Općinskom vijeću Banovići i prema nadležnim organima škole vezano za rješavanje predmetne problematike, a na koji će odgovarajući način biti uključeni i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskom kantona zajedno sa Vladom Tuzlanskog kantona – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.