Prognoza vremena: U narednoj sedmici moguće i sniježne padavine

by admin
| 8:47

Period hladnijeg vremena praćenog padavinama, prema prognozi FHMZ-a, očekuje nas i u narednoj sedmici.

Prognoza vremena do četvrtka 17. marta:

U ponedjeljak 14.03.2016., u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijema sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U nizinama centralene, istočne i sjeverozapadne Bosne moguć je prelazak kiše u susnježicu. Padavine su, uglavnom, povremene i slabog intenziteta. Poslije podne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, u zapadnim područjima Bosne sa jakim udarima. U Hercegovini umjrena do jaka bura. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 4 do 9, na jugu od 11 do 15 °C.

U utorak 15.03.2016., jutro pretežno sunčano. Po kotlinama centralne i istočne Bosne moguća magla. Tokom dana postepeno naoblačenje sa sjevera, što će u večernjim satima u Bosni usloviti padavine. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima kiša, a u ostatku Bosne susnježica i snijeg. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevne od 5 do 10, na jugu od 10 do 15 °C.

U srijedu 16.03.2016., pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Posavini i Hercegovini kiša, a u ostatku Bosne susnježica i snijeg. Tokom dana susnježica i snijeg će preći u kišu. Poslije podne ili večernjim satima postepeni prestanak padavina. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 8 do 12 °C.

U četvrtak 17.03.2016., na sjeveroistoku Bosne pretežno sunčano vrijeme, a u ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na krajnjem jugu Hercegovini moguća je slaba i kratkotrajna kiša. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 6 do 12, na jugu od 13 do 17 °C.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.