Trodnevna vremenska prognoza: Stižu dani praćeni kišom i snijegom

by admin
| 8:09

Do kraja kalendarske zime ostalo je manje od dvije sedmice, u kojima bi najhladnije godišnje doba ponovo moglo pokazati “zube”.

Prema trodnevnoj prognozi FHMZ-a do kraja ove sedmice nas očekuje period praćen padavinama. U većem dijelu BiH će padati kiša, a na planinama snijeg.

PROGNOZA VREMENA ZA 10.03.2016 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje kiša u Hercegovini, istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu do 16 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 11.03.2016 (Petak)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati snijeg. Očekuje se između 5 i 15 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu od 5 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 9, na jugu od 10 do 13 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 12.03.2016 (Subota)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabom kišom. Više padavina se očekuje u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11, na jugu od 11 do 15 stupnjeva.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.