UniCredit&Universities: Raspisani novi konkursi za 54 stipendije do 1.500 eura

by admin
| 6:18

U skladu sa svojim nastojanjem da podrži mlade ljude u njihovom osobnom i profesionalnom razvoju, Fondacija UniCredit&Universities raspisala je konkurs u okviru kojeg će studentima dodijeliti 54 stipendije za međunarodnu praksu u UniCreditu u Austriji, Bosni i Hercegovini, Republici Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Poljskoj, Rusiji, Srbiji i Velikoj Britaniji.

Stipendije iznose 700 eura mjesečno, a uz to će Fondacija stipendistima isplatiti 1.000 eura za troškove puta, viza i druge troškove. Praksa se organizira u trajanju 3 ili 6 mjeseci, ovisno o potrebi pojedine organizacijske jedinice u kojoj se radi, sa početkom od juna/lipnja 2016. godine.

Prijave su moguće do 18.03.2016. godine, a popunjavaju se elektronski, na web stranici Fondacije UniCredit&Universities:

http://www.unicreditanduniversities.eu/en/fellow/show/fellow_id/26 , gdje se može pronaći i više detalja. Znanstveni odbor Fondacije odabrat će dobitnike do 30. aprila/travnja 2016. godine.

Pravo na prijavu imaju:

– državljani zemalja u kojima posluje UniCredit, koji studiraju u i srodnih oblasti na bilo kojem univerzitetu u svijetu

– studenti iz bilo koje zemlje koji studiraju u i srodnih oblastina univerzitetima lociranim u jednoj od 16 zemalja u kojima posluje UniCredit

Uz to, kandidati moraju biti studenti minimalno druge godine dodiplomskog studija, dobro govoriti  engleski jezik i imati dobar prosjek ocjena.

Fondacija UniCredit&Universities dodjeljuje i osam stipendija u iznosu od 1.500 eura za pohađanje ljetne škole u trajanju od maksimalno tri sedmice u periodu od juna/lipnja do augusta/kolovoza 2016. godine na fakultetima u Barseloni (Barcelona Graduate School of Economics) i Londonu (London School of Economics and Political Science). Stipendistima će biti pokriveni i troškovi univerzitetskih naknada. Prijave su moguće do 15.03.2016. godine

Pravo na prijavu imaju državljani zemalja u kojima UniCredit posluje, koji studiraju na bilo kojem univerzitetu u svijetu, te studenti iz bilo koje zemlje koji studiraju na univerzitetima lociranim u jednoj od zemalja u kojima posluje UniCredit. Pored toga neophodno je da kandidati budu studenti minimalno treće godine fakulteta ili da budu upisani na master studij iz oblasti ekonomije, finansija, bankarstva, menadžmenta, inžinjeringa, političkih nauka ili prava. Studenti doktorskih studija se ne mogu prijaviti. Kandidati također trebaju dobro govoriti engleski jezik i imati dobar prosjek ocjena.

Prijave se popunjavaju elektronski, na web stranici Fondacije UniCredit&Universities – http://www.unicreditanduniversities.eu/index.php/en/fellow/show/fellow_id/31, gdje se može pronaći i više detalja. Znanstveni odbor Fondacije odabrat će dobitnike do 15. aprila/travnja 2016. godine.

Više informacija o inicijativama Fondacije UniCredit&Universities može se dobiti na na web stranici http://www.unicreditanduniversities.eu/index.php/en/home.html, te na oficijelnoj Facebook stranici Fondacije https://www.facebook.com/pages/UniCredit-Universities/131686053533146?v=wall&ref=ts ili se možete obratiti na email adresu: [email protected]

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.