Kraj “februarskog proljeća”: Iduće sedmice temperature i do 12 stepeni ispod nule

by admin
| 18:26

Nakon nekoliko proljetnih dana u februaru, sljedeće sedmice nas očekuje zahlađenje a snijeg bi mogao padati u najvećem dijelu Bosne, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Nestabilno vrijeme s povremenom kišom zadržat će se do petka. Nešto više sunčanih intervala bit će na sjeveru zemlje. Očekivane jutarnje temperature u ovom periodu kretat će se između 4 i 9 u Bosni do 14 u Hercegovini, a najviše dnevne temperature kretat će se od 11 do 17 stepeni.

U petak očekivane temperature bit će niže do dva stepena u odnosu na predhodne dane.

Za dane vikenda preovladavat će stabilno vrijeme ali i nešto svježije. Jutarnje temperature kretat će se od -1 do 4 u Bosni a u Hercegovini do 8 stepeni. Najviše dnevne temperature očekuju se između 2 i 8 u Bosni do 12 u Hercegovini.

Sljedeće sedmice prema prognostičkim modelima očekuju se padavine.

Padavine će usljed prodora hladne zračne mase sa sjevera, koje će usloviti i pad temperature zraka biti u obliku snijega u Bosni, a na jugu Hercegovine kiša. Jutarnje temperature u Bosni spuštat će se i do -12 stepeni a u Hercegovini minimalne temperature kretat će se od 0 do 3 stepena. Maksimalne temperature u ovom periodu kretat će se od -2 do 2 u Bosni do 8 u Hercegovini.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.