Sud BiH: Fahrudinu Radončiću ukinut pritvor

by admin
| 12:09

Sud BiH nije prihvatio zahtjev Tužilaštva BiH za produženje pritvora za Fahrudina Radončića, potvrdio je za Klix.ba Asim Crnalić, Radončićev advokat.

Radončiću je ukinut pritvor a zvanično rješenje će Sud BiH advokatima uručiti uskoro.

Njemu su određene mjere zabrane koje uključuju a Klix.ba nezvanično saznaje da je Radončiću određen kućni pritvor, zabrana kontaktiranja svjedoka i suoptuženih.

Sud BiH je Bakiru Dautbašiću i Bilseni Šahman ukinuo kućni pritvor te su im  zabrane kontaktiranja svjedoka i napuštanja KS (Dautbašić) i BiH (Šahman). Također, njima je dozvoljeno da žive na istoj adresi jer su od ranije u vanbračnoj zajednici.

Sud BiH je u cjelosti potvrdio optužnicu protiv Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Zijada Hadžijahića i Bilsene Šahman.

Navedene osobe se tereti da su, između ostalog, organizirale i postale pripadnici organizirane skupine ljudi, koju je organizirao i njom rukovodio Fahrudin Radončić, te su svojim djelovanjem, međusobnim dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama, u vremenskom periodu od 14. decembra 2015. godine do 12. januara 2016. godine, počinili krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela (čl. 249. KZ BiH), ometanje rada pravosuđa (čl. 241. KZ BiH) i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

(TI/Klix.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.