Poziv školama u BIH: Kandidujte programe, najboljim grantovi od 13.400 dolara

by admin
| 6:39

S ciljem promovisanja i predstavljanja primjera školske prakse kojima se na inovativan način unapređuje kvalitet osnovnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, Fond otvoreno društvo BiH poziva osnovne škole da kandidiraju projekte koje uspješno primjenjuju.

„Namjera nam je ohrabriti pozitivne primjere i dobre, inovativne prakse, kojima se unapređuje nastavni proces. Ovo je treća godina kako Fond otvoreno društvo BiH organizira ovaj projekt, a raniji projekti koji su proizašli iz jednog i drugog poziva pokazali su da obrazovanje ovdje ima šansu i da postoje izdvojeni slučajevi kojima je potrebna podrška kako bi postali modelom dobrih praksi u bh. školstvu“, izjavila je Dobrila Govedarica, direktorica Fonda otvoreno društvo BiH.

U skladu s tim, u 2016. godini Fond otvoreno društvo BiH želi afirmisati rad škola i prosvjetnih radnika koji:

– Promovišu pluralizam i društvenu pravdu

– Podstiču kritičko mišljenje, istraživanje i primjenu znanja

– Razvijaju kompetencije i životne vještine potrebne za građansko i društveno djelovanje

Poziv za podnošenje projekata ostaje otvoren do 1. aprila 2016. Nakon toga, stručna komisija će odabrati deset najboljih primjera koji će biti predstavljeni javnosti, a Fond će im uručiti grantove u iznosu od 13.400 USD.

Na Poziv se ne mogu prijaviti škole čiji su projekti odobreni u 2014. i 2015. godini.

Obrasci za prijavu mogu se preuzeti na web stranici www.osfbih.org.ba, a za sve dodatne informacije obratite se na e-mail adresu: [email protected] ili na telefon: +387 33 263 505.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.