Sud BiH odlučio: Radončić ostaje u pritvoru 30 dana

by admin
| 14:40

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je prijedlog usvojen te je osumnjičenom Fahrudinu Radončiću određen jednomjesečni pritvor. Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 25. februara 2016. godine ili do nove odluke Suda.

 

“Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo za koje se tereti, te mu je odredio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike, kao i postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti isto ili istovrsno krivično djelo, odnosno nastaviti sa vršenjem opisanih radnji ukoliko se nađe na slobodi”, saopšetno je iz Suda BiH, javljaN1.

Tužilaštvo BiH Radončića tereti za četiri krivična djela među kojima su kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenog djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi.

Kasno sinoć u ovom slučaju je održano ročište na kojem je su tužitelji Tužilaštva BiH četiri sata čitali na desetina stranica prisluškivanih telefonskih razgovora, SMS poruka i poruka koje je Radončić razmjenjivao sa desetak osoba u posljednjih nekoliko sedmica.

Advokatica Vasvija Vidović je osporavala zakonitost postupka hapšenja Radončića i svega što je prethodilo tome.

Radončićeva odbrana se nije složila sa navodima Tužilaštva BiH te su izjavili da ne postoji razlog da se prema Radončiću odredi pritvor.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.