BH Pošta: Svojim sredstvima će pomoći redovniju isplatu penzija

by admin
| 19:04

Krajem ove sedmice Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH, posjetio je BH Poštu, gdje se sastao sa Mirsadom Mujićem, generalnim direktorom BH Pošte, prilikom čega se najviše zanimao za poslovanje, stanje i ciljeve Preduzeća u narednom periodu.

-Za javnost je posebno zanimljiva informacija, koju smo i ministru saopćili, da ćemo mi u BH Pošti i u ovoj, 2016. godini, staviti na raspolaganje naša sredstva kako penzioneri, koji su ostali vjerni u svom opredjeljenju da preko Pošte primaju svoje zarađene penzije, ne bi dugo čekali da im poštar sa penzijom pozvoni na vrata i donese penziju. Na ovaj način penzije će biti redovne bez obzira na tempo uplate sredstava iz Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje – istakao je Mujić.

Iz BH Pošta su istakli da su kao društveno odgovorno preduzeće jako osjetljivo na penzionere kao jednu od ugroženih kategorija našeg društva. Upravo zbog toga su obećali činiti napore da poštari što prije dostave penzije, iako je, po važećim aktima, obaveza BH Pošte tek da isporuče penzije u roku od 15 dana od dana prebacivanja sredstava za isplatu penzija na njihov račun.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.