Upozorenje: Opasne imitacije voća na tržištu BiH, Bingo preduzeo mjere uništavanja!

by admin
| 22:05

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine uvrstila je još dva proizvoda koja se mogu naći na tržištu naše zemlje u grupu nesigurnih proizvoda.

To su svijeća u čaši i dekorativno voće trešnjice koji predstavljaju opasnu imitaciju prema Zakonu o općoj sigurnosti proizvoda.

Kako navode iz Agencije, svijeća u čaši predstavlja rizik od gušenja jer sadrži tri male jabuke od voska koje izgledom podsjećaju na prehrambeni proizvod, te postoji mogućnost da ih potrošači, posebno djeca, ne razlikuju od prehrambenog proizvoda, stave u usta i progutaju što može prouzrokovati gušenje ili perforaciju probavnog trakta.

Također, trešnjice predstavljaju rizik od gušenja jer izgledom podsjećaju na prehrambeni proizvod i uklapaju se u cilindar za sitne dijelove, te postoji mogućnost da ih potrošači, posebno djeca, ne razlikuju od prehrambenog proizvoda, stave u usta i progutaju što može prouzrokovati gušenje ili perforaciju probavnog trakta.

Uvoznik Bingo d.o.o. export-import Tuzla je preduzeo mjere povlačenja s tržišta, povrat proizvoda od potrošača i uništavanja proizvoda.

Preporučuje se potrošačima koji su kupili ovaj proizvod da isti vrate u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili, poručuju iz Agencije.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.