Čestitka za Dodika, Vučića, Nikolića…: “Ako obilježavate Dan RS, ne zaboravite, ovo su njeni temelji.”

by admin
| 6:31

I ove je godine 25 udruženja žrtava agresije na Bosnu i Hercegovinu, napravilo i na stotinjak adresa u Republici Srpskoj (RS) i Srbiji poslalo čestitku za Dan Republike Srspke. Na čestitci, zapravo fotografiji, su ekshumirani posmrtni ostaci žrtava pronađenih u masovnoj grobnici Tomašica kod Prijedora sa tekstom “Ako obilježavate Dan Republike Srpske, ne zaboravite, ovo su njeni temelji.”

Čestitku su, među ostalima, dobili Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, predsjednik i premijer Srbije, ministri Vlade Srbije, Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, predsjednik RS-a i Željka Cvijanović, premijerka RS-a.

– Nakon najave premijera Srbije da će doći 9. januara na obilježavanje Dana RS-a, odlučili smo uputiti razglednicu koju smo 2014. poslali na oko 5.000 adresa u RS-u. Želimo da podsjetimo i premijera i predsjednika Srbije, njihove ministre, mada oni to znaju i bolje od nas, na temelje na kojima je nastala RS. To su fakti jasni k'o dan i iz njih se čita kako je uspostavljen zločinački koncept na kojem počiva  RS  – kaže Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.