Mobitel nije stigao u Tuzlu: Prevarant se lažno predstavio kao poštar!

by admin
| 20:54

U Sarajevu je zabilježen slučaj prevare od strane nepoznate osobe koja se predstavila kao radnik BH Pošte. Prevaru je kontroloru Službe uručenja poštanskih pošiljaka Centra pošta Sarajevo u ponedjeljak, 14.12.2015. godine, prijavila korisnica usluga BH Pošte.

-Žena je ispričala da je na vrata njenog stana došao muškarac, predstavio se kao radnik BH Pošte, preuzeo mobitel koji je ona prodavala putem interneta i rekao da će mobitel proslijediti u Tuzlu. Našem kontroloru predočila je popunjenu, ali poštanskim žigom neovjerenu Potvrdu o prijemu pošiljke  (obrazac P2) kao i popunjenu poštansku uputnicu na iznos od 1.050,00 KM, također neovjerenu poštanskim žigom, odnosno tehnološki neobrađenu uputnicu. Iz CP Sarajevo prevarenoj građanki rečeno je da slučaj prijavi MUP-u Kantona Sarajevo – istakli su u BH Pošti.

Ovaj događaj može poslužiti kao upozorenje korisnicima usluga BH Pošte na razne mogućnosti prevara i malverzacija u kojima se lažno koristi ime BH Pošte.

-Ovom prilikom podsjećamo građane da poštari „JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo svoj posao obavljaju u službenoj odjeći sa istaknutom oznakom BH Pošte, a obavezno posjeduju i službenu akreditaciju koju su dužni pokazati na zahtjev korisnika – istaknuto je.

(Tuzlainfo.ba) / Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.